Renii lui Mos Craciun | Sania lui Mos Craciun

Craciunul e tot mai aproape, mai sunt doar 2 zile pana vine Mos Craciun, iar renii si spiridusii mosului sunt in pragul final al pregatirilor. Sania lui Mos Craciun este lustruita tot mai mult pentru a straluci cat o stea cand va zbura pe cer in noaptea de 24 decembrie, iar spiridusii lui Mos Craciun impacheteaza ultimile pachete cu jucarii. Asa ca fiti cuminti copii caci Mos Craciun e aproape!

Dar pana atunci haideti ca sa ii cunoastem mai bine pe renii lui Mos Craciun.

Renii lui Mos Craciun

Renii lui Mos Craciun sunt 9 la numar iar numele lor sunt Rudolf, Vixen, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder si Prancer. 

Dasher - renii lui Mos Craciun

Dasher s-a născut mai mulţi ani în urmă, la Polul Nord. El a fost numit Dasher, deoarece el mereu a vrut să se intreaca cu ceilalti reni a lui Mos Craciun. În fiecare zi el insista pentru o cursa. Acest lucru a facut ca si ceilalti reni sa zboare nebuneste.
Dasher stie ca acest Ajun de Crăciun va fi o excursie de durată caci jucariile sunt mai multe ca niciodată, deoarece copiii au fost foarte cuminti in acest an. Dasher se ocupă de curăţenia şi ceruitul saniei lui Mos Craciun. 

Dancer - renii lui Mos Craciun

Dancer s-a nascut la Polul Nord acum mulţi ani în urmă. Mos Craciun l-a numit Dancer pentru că atunci când el a fost un ren mic tot ce a vrut să facă a fost sa danseze. Sunetul sau de copite creeaza cate o minunata melodie iar tot drumul lui Mos Craciun se desfasoara pe ritm de dans.
In aceste zile Dancer efectueaza noapte de noapte la Polul Nord adevarate concerte pentru spiridusii lui Mos Craciun.

Prancer - renii lui Mos Craciun

Prancer este responsabil de toate distracţiile şi activităţile jucause. Favoritul său joc este v-ati ascunselea. Renii lui Mos Craciun trebuie să fie foarte atenti la acest joc în pădure pe timpul verii, deoarece atunci este sezonul de vânătoare. Anul trecut Blitzen fost împuşcat în spate, şi l-au dus trei luni pentru a fi recuperat.
Prancer este, de asemenea, responsabil de filme in fiecare noapte de vineri, el face mare boluri de popcorn pentru prietenii săi şi are întotdeauna o mulţime de ciocolata pentru ei.


Vixen - renii lui Mos Craciun

Vixen s-a nascut la Polul Nord acum mulţi ani în urmă. Ea are o pasiune majora pentru Cupidon şi speră la ziua in care sa se căsătorească cu el.
Vixen este bine cunoscuta pentru curăţenia sa. Ea trebuie să stea cu ochii pe reni tot timpul, mai ales atunci când acestia sunt la joaca. Mai mult decât atatea, ea trebuie sa il urmareasca mereu pe Blitzen, deoarece el joaca mereu fotbal în noroi.
Vixen se asigura că renii isi perie blana lor şi ca au copitele mereu lustruite. Ea ii obliga ca sa faca o baie in fiecare seara, spre supararea celorlalti reni.

Comet - renii lui Mos Craciun

Comet a fost numit dupa o stea, care a apărut pe cer cu mulţi ani în urmă. Acea stea a fost atat de stralucitoare incat aceasta a luminat Polul Nord pe timp de noapte.
Profesorul de la scoale de reni a lui Mos Craciun ne-a spus ca studentul Comet a fost cel mai bun student pe care l-a avut vreodata. Comet a devenit primul ren ce a primit medalia de onoare la invatatura.
El a făcut foarte mandru pe părinţii lui dar si mai mandru pe Mos Craciun pentru notele care le-a obtinut. Când a creşte el vrea să fie un profesor, ca sa ii invete si pe ceilalti reni aceleasi cunostinte pe care le are el.

Cupid - renii lui Mos Craciun

Cupidon s-a născut pe Ziua Îndrăgostiţilor. Mos Craciun a decis sa-l numeasca Cupidon, deoarece el întotdeauna încearca să creeze toate intalnirile pentru reni. Cupidon a fost atât de dornici de a găsi potriviri pentru toţi prietenii lui reni că el a început propriul ziar numit "Timpul Indragostitilor".
Mai multe dintre prieteni au hotarat sa-l ajute la ziar. Blitzen lucrează în birou, Comet imprimă ziare vechi şi Rudolph le livrează. Lucrarile costa 0.25 dolari şi poate fi găsit la orice magazin de la Polul Nord.

Donder - renii lui Mos Craciun

Donder este responsabil de obiceiurile alimentare ale renilor. El trebuie sa se asigure că se mentin toti in forma.
Donder începe o tabără de antrenament în fiecare an pe 08 noiembrie la care peste 200 de reni sunt încercaţi pentru un loc in echipa renilor  lui Mos Craciun.
Anul trecut, Vixen ajuns in momente grele în timpul verii şi aproape ca a pierdut locul in fata unui recrut. Dar cu munca grea de la tabără de antrenament, ea a fost capabil să ţină la faţa locului ei in echipa lui Mos Craciun.
Donder ruleaza o tabără de antrenament dur. În fiecare zi, ei ridica greutati timp de 2 ore, alearga 50 km şi nu mai putin de 500 flotari. Donder început această tabără de antrenament in anul 1961, deoarece Comet şi Cupidon au fost iesit din forma la sfarsitul verii si nu au mai putut trage sania lui Moş Crăciun au pierdut locurile  în acel an in fata altor doi reni: Ralph şi Rodney.


Blitzen - renii lui Mos Craciun

Blitzen s-a nascut la Polul Nord. Mos Craciun l-a numit Blitzen, deoarece el a amintit Mosului de sine atunci când a jucat fotbal in liceu.
Ei bine, Blitzen aproape în fiecare an de Craciun, preia fraiele saniei lui Moş Crăciun si alearga intr-un viscol si vreme de furtuna.


Rudolph - renii lui Mos Craciun

Rudolph sa nascut la Polul Nord mulţi ani în urmă. După cum ştim cu toţii, el este cel mai celebru ren din toti.
Când Rudolph era tânăr el a avut o perioada foarte greu caci nimeni nu vroia sa se joace cu el caci avea un nas foarte stralucitor Acest lucru l-a făcut pe Rudolph extrem de trist. El a încercat să ascunda nasul stralucitor, dar nimic nu a functionat.

Intr-un Ajun de Crăciun a fost atât de ceaţă incat nu puteai vedea mâna în fata ta. Mos Craciun a crezut că ar fi putut să anuleze călătoria de Crăciun, dar a avut o idee. Poate că el ar putea folosi nasul lui Rudolph să-l ghideze prin ceaţă.
Aşa s-a întâmplat că Rudolph a condus sania de reni in acea noapte si de atunci a ramas in fruntea saniei.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

123