Toba de casa
Ingrediente: organele de la porc (rinichi, plamani, splina, inima, ficat), urechile si limba, muschiuleti, 250 g slanina, carne de la gat, doua picioare, sare, piper boabe, o foaie de dafin, stomacul porcului curatat si albit cu otet.
Mod de preparare
Picioarele si urechile se spala si se parlesc bine. Soriciul se rade cu ajutorul unui cutit si se spala iar. Intr-o oala mare se pun la fiert iar dupa ce s-a luat spuma de doua ori, se pune sare si piper si se lasa la fiert in continuare. Cand carnea este frageda se adauga ficatul, limba, carnea de pe os, muschiuletul si limba, clocotite inainte in alta apa. Aceasta apa se arunca. Cand se desprind de pe os sunt fierte indeajuns. Zeama in care au fiert se lasa la racit. Taiati ingredientele fierte cubulete potrivit de mari, amestecati cu slanina taiata felii. Sare si condimente adaugati dupa gust. La fiert adaugati si foaia de dafin. In plus daca veti adauga si un pahar de vin va prinde un gust deosebit.
Stomacul se curata bine, se rade usor fara a-l rupe si se spala in mai multe ape reci. Daca veti freca stomacul cu malai se va curata si mai bine. Dupa aceasta procedura se va clati bine stomacul.
In amestecul de carne pregatit adaugati un pahar din zeama in care au fiert ingredientele si pe care ati pus-o la racit. Are rolul de a lega carenea. Acum puteti umple cu acest amestec stomacul de porc. Legati bine capatul stomacului pe unde ati umplut si mai puneti-l la fiert, la foc mic, in apa calda sau in cea care va mai ramas anterior. Se lasa la racit in zeama in care a fiert.
Dupa ce s-a racit bine, se aseaza intre doua scanduri peste care pune-ti o greutate pentru ca toba sa prinda forma. Se serveste a doua zi.