SARMALE DIN PEŞTE (Reţete de Crăciun)
• 1 varzã
• 150 g orez
• 2 cepe
• 1 pahar vin
• 1 pahar suc roşii
• 3 linguri ulei
• 200 g carne scrumbie afumatã dezosatã
• piper, mãrar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupã gust
• 1,5 kg carne dezosatã peşte alb (mergeşºi crap, dar cu ştiucã sau şalãu e perfect)
• Ceapa se taie bob de orez şi se pune la cãlit în ulei
• Carnea de şalãu şi scrumbie se toacã
• Se amestecã bine ceapa cu carne şi cu 1 praf de piper (sau cât vã place), ceva ienibahar şi mãrar, orez
• Se umplu sarmalele
• Restul de varzã se toacã
• Se pune puţin ulei în oalã, un strat de varzã, foi de dafin, cimbru, apoi sarmalele – presãrate cu varzã din când în când; ultimul strat e de varzã, cu rãmurele de cimbru, foi de dafin, boabe piper
• Se toarnã vin, apã şi suc de roşii şi se pune oala acoperitã pe foc mic, pe ţiglã, cum e datul la sarmale, câteva ceasuri
Tainã: în ãst fel se umplu şi ardeii graşi, înotînd în sos de roşii
În Deltã se mãnâncã curent, vara şi iarna, sarmale cu peşte, şi se bea vin alb de Sarica ori Istria, ori de Murfatlar, ce se gãseşte la cooperativa din sat. Eu voi prefera mereu lângã asemenea bucate compozite vinurile poznaşe – Aligote-ul sau Galbena de Vrancea, Crâmpoşia sau Feteasca Regalã de Drãgãşani – în speranţa cã voi primi ceva din mustoasa lor joacã tinereascã.
• 150 g orez
• 2 cepe
• 1 pahar vin
• 1 pahar suc roşii
• 3 linguri ulei
• 200 g carne scrumbie afumatã dezosatã
• piper, mãrar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupã gust
• 1,5 kg carne dezosatã peşte alb (mergeşºi crap, dar cu ştiucã sau şalãu e perfect)
• Ceapa se taie bob de orez şi se pune la cãlit în ulei
• Carnea de şalãu şi scrumbie se toacã
• Se amestecã bine ceapa cu carne şi cu 1 praf de piper (sau cât vã place), ceva ienibahar şi mãrar, orez
• Se umplu sarmalele
• Restul de varzã se toacã
• Se pune puţin ulei în oalã, un strat de varzã, foi de dafin, cimbru, apoi sarmalele – presãrate cu varzã din când în când; ultimul strat e de varzã, cu rãmurele de cimbru, foi de dafin, boabe piper
• Se toarnã vin, apã şi suc de roşii şi se pune oala acoperitã pe foc mic, pe ţiglã, cum e datul la sarmale, câteva ceasuri
Tainã: în ãst fel se umplu şi ardeii graşi, înotînd în sos de roşii
În Deltã se mãnâncã curent, vara şi iarna, sarmale cu peşte, şi se bea vin alb de Sarica ori Istria, ori de Murfatlar, ce se gãseşte la cooperativa din sat. Eu voi prefera mereu lângã asemenea bucate compozite vinurile poznaşe – Aligote-ul sau Galbena de Vrancea, Crâmpoşia sau Feteasca Regalã de Drãgãşani – în speranţa cã voi primi ceva din mustoasa lor joacã tinereascã.
0 comments:
Trimiteți un comentariu