Adi Gliga - O veste buna

Adi Gliga - O veste buna (Colinde de Craciun)

Versuri colinda crestina - O veste am adus

Versuri colinda crestina - O veste am adus (Colinde de Craciun)

Toti---Veste am adus, o veste am adus

Fata--- Si lumi intregi, I-se arataColinde de Craciun
Cel far de inceput, si far de tata
Noi o veste am adus,
S-a nascut, S-a nascut Iisus

baietii--Veste am adus, o veste, o veste

toti-- S-a nascut Mantuitorul, Domnul si Izbavitorul
O veste am adus, veste am adus, S-a nascut Iisus, S-a nascut Iisus
Toti---Veste am adus, o veste, o veste

toti-- S-a nascut Mantuitorul, Domnul si Izbavitorul
O veste am adus, veste am adus, S-a nascut Iïsus X4

Colinda Crestina - O veste am adus

Colinda Crestina - O veste am adus (Colinde de Craciun)

Colinde de Craciun - Departe intr-un staul

Colinde de Craciun - Departe intr-un staul (Colinde Craciun 2009)

Speranta - Urare

Speranta - Urare (Colinde noi de Craciun 2009)

Speranta - Pe bolta cerului

Speranta - Pe bolta cerului (Colinde Craciun)

Speranta - Ati auzit buna vestire

Speranta - Ati auzit buna vestire (Colinde Craciun 2009)

Speranta - Stralucind pe colt de cer

Speranta - Stralucind pe colt de cer (Colinde Craciun)

PUIU CHIBICI - Colind

PUIU CHIBICI - Colind (Colinde Craciun)

SARMALE DIN PEŞTE

SARMALE DIN PEŞTE (Reţete de Crăciun)


• 1 varzãSarmale din peşte
• 150 g orez
• 2 cepe
• 1 pahar vin
• 1 pahar suc roşii
• 3 linguri ulei
• 200 g carne scrumbie afumatã dezosatã
• piper, mãrar uscat, cimbru, ienibahar, foi de dafin, dupã gust
• 1,5 kg carne dezosatã peşte alb (mergeşºi crap, dar cu ştiucã sau şalãu e perfect)
• Ceapa se taie bob de orez şi se pune la cãlit în ulei
• Carnea de şalãu şi scrumbie se toacã
• Se amestecã bine ceapa cu carne şi cu 1 praf de piper (sau cât vã place), ceva ienibahar şi mãrar, orez
• Se umplu sarmalele
• Restul de varzã se toacã
• Se pune puţin ulei în oalã, un strat de varzã, foi de dafin, cimbru, apoi sarmalele – presãrate cu varzã din când în când; ultimul strat e de varzã, cu rãmurele de cimbru, foi de dafin, boabe piper
• Se toarnã vin, apã şi suc de roşii şi se pune oala acoperitã pe foc mic, pe ţiglã, cum e datul la sarmale, câteva ceasuri

Tainã: în ãst fel se umplu şi ardeii graşi, înotînd în sos de roşii

În Deltã se mãnâncã curent, vara şi iarna, sarmale cu peşte, şi se bea vin alb de Sarica ori Istria, ori de Murfatlar, ce se gãseşte la cooperativa din sat. Eu voi prefera mereu lângã asemenea bucate compozite vinurile poznaşe – Aligote-ul sau Galbena de Vrancea, Crâmpoşia sau Feteasca Regalã de Drãgãşani – în speranţa cã voi primi ceva din mustoasa lor joacã tinereascã.

123